INREDA

Yankee Candles är bra doftljus :)
 
Köpta i Usa men finns även att köpa i Sverige, (fast då med ett pris över de dubbla).
Tog hem fin sand från key west sist jag var där och den sanden kom ju till användning
 
 
 
Ljus å ljuslyktor kan jag inte få för mycket av
 

Dessa två kommer från jobbet :D
 
 
Hallen
 
 
I köket är det cupcakes som gäller!
 

Fruktsallad

Ska vara enkelt! :)
just nu är apelsinerna så goda så jag äter frukt frukt frukt
Godaste fruktsalladen är gjord på endast Apelsin, Äpple & Banan enligt mitt tycke
 
 
Jag köper ofta vindruvor för att ha som prydnad :) de är ju så snyggt men de blir dåliga fort så var tvungen att slänga i lite sådana i fruktsalladen också. Är inte så jätte förtjust i de å tur är väl det för vindruvor är en av de frukter som besprutas mest och innehåller ofta mycke rester av besprutningsmedel.

Mat

Blev sugen på pasta idag! :) det blev gott å så räckte det till matback på måndag :P
 
 
Jag brukar ofta blanda olika löksorter när jag lagar mat eftersom det blir gott och smakrikt, dock använder jag ALDRIG vitlök. Det är inte mycke i matväg som jag inte gillar men viitlök är en av de sakerna som jag verkligen inte tycker om. Jag är också väldigt känslig när andra luktar vitlök :/
Nånå kan inte gilla allt här i världen. :D
Lök innehåller bland annat B6- och C-vitamin och har en antiinflamatorisk egenskap. Ju mer en lök luktar desto nyttigare sägs den vara eftersom de ämnerna som luktar har en läkande effekt och de antibakteriella ämnerna i löken bekämpar alla sorters infektionssjukdomar. :)
 
Har också haft i röd paprika i min pasta sås idag och röd paprika innehåller faktist mer C-vitamin än en citron. Den skall också vara bra för både synen och andningen.
Tomater är också bara för goda så slängde i de också eftersom de är så goda och fanns i kylen. Tomater innehåller bland annat näringsämnet lykopen som tydligen inte förstörs vid upphettning, vilket innebär att produkter som är gjorda på tomater skall vara lika näringsrika som en färsk tomat. Personligen tycker jag att det ändå känns fräschare med färska råvaror.
 
 
 
I receptet hade jag i:
 
En liten bit purjolök
1 halv gul lök
1 banan-schalottenlök
1/2 paprika
4 små tomater
2/3 pkt bacon
4 skivor kassler
2 dl grädde
2 msk philadelphila ost
2 msk creme frieche
En skvätt mjölk
lite riven ost och riven parmesanost
vitpeppar
svartpeppar
Pasta
 
Jag använder alltid olivolja vid stekning eftersom den innehåller enkelomättat fett. I det här receptet använde jag vispgrädde (laktosfri) och spädde ut det med lite mjölk, eftersom fettsnålare produkter exempelvis matlagningsgrädde innehåller mera onödiga tillsattser.
Idag åt jag ekologisk vit fiberpasta och till marcus som kör lchf så kokade jag lowcarb pasta.
 
Fräs lök och lägg sedan i kassler och bacon och låt de få lite färg.  Blanda sedan i resten och låt puttra ett tag å sedan är det klart! krydda efter behag :D servera med lite sallad!
 
Imorse gjorde jag ett gott och fiberikt lchf bröd :)
 
 
Har en ny mobil så det är extremt kul att fota när det är lite bättre kamera än min gamla! :D
 
Recept:

3 dl krossat linfrö
ca 3 dl mandelmjöl
6 valnötter
12 hasselnötter
2 msk fiberhusk
3 msk pofiber
3 tsk brödkryddor
6 ägg
2 tsk bakpulver
ca 2 dl grädde
2 dl riven ost
Vallmofrön eller något annat kul på toppen
 
 
Mixa alla nötter, linfrö och mjöl. Blanda sedan i resten och strö på exempelvis vallmofrön. Lägg i en limpform med bakplåtspapper i. In i ugn i ca en timme på 175 grader :)
 
Ett hälsosamt tips vid matlagning är att undvika steka kött, fågel och fisk för hårt eftersom det ökar risken för bland annat cancer (det finns medicinsk forskning som stödjer detta). Tyvärr är det så att media (tv, tidningar, löpsedlar osv ) ofta skriver om olika bantningsmetoder och liknande utan riktig substans. De använder sig ofta av internet baserad information som ofta inte stämmer med verkligheten. Det är därför svårt för individer att hitta svar på frågorna de har om "vad som är bra att äta?" Mitt tips är att vara uppmärksam på att det som skrivs inte alltid stämmer och att de inte alltid har tillräckligt med forskningsstudier som stödjer att det som skrivs är sant. Tänk också på att media är........ experter på att ÖVERDRIVA :)
 

Hårspray

Tänkte rekommendera en jätte bra hårspray för känslig hårbotten
 
Hair spray organic
(Maria Åkerberg)
Det är en miljövänlig ekologisk hårspray som ger stadga. För mig passar den perfekt till vardags eftersom jag vill att håret ska hållas på plats. Det är inte en hårspray som ger volym och är bra att styla med, men håret håller sig på sin plats :).
Hårsprayen är mycke dryg och räcker länge eftersom den inte innehåller drivgas utan en mer aktiv vätska. Den innehåller vårdande jojobaolja och skyddande aloevera. Dessutom innehåller den eterisk olja från pomeransträdet som ska vara balanserande för hårbotten (dock inga forsknings studier som bevisar detta).
 
125 ml kostar kring 125:-
 
 
Igår var jag på helkroppsmassage! så himla skönt. Köpte även då en hand scrub och en creme som heter baby care eftersom jag har så torra händer när jag har jobbat mycket.
 
50 ml burk ca 165:-
 
Först skrubbar man händerna för att få bort den döda torra huden, eftersom allt som är dött ska bort :) Sen smörjer man med baby care som även kan användas på resten av kroppen. Baby care var egentligen till för bebisar vid blöjbyte men sedan upptäckte man att den var en all round creme.
Baby Care innehåller bland annat Sheasmör som skyddar huden från uttorkning och minskar risken för hudbristningar.
 
OCH det bästa är ju så klart att produkterna är svensk tillverkade, ekologiska och innehåller inga gifter :)
(vilket nästan alla "vanliga" hudprodukter, cremer och lotioner gör). VIlket torkar ut huden och det blir en ond cirkel. Maria Åkerberg har också ett miljötänk eftersom inga förpackningar är tillverkade i exempelvis plåt. Produkterna har inte heller några yttre förpackningar (kartonger). Det är slöseri och = inte miljövänligt.
 
you get what you pay for
 

Vaktelägg

Jag hade tänkt att ha vaktelhöns sen när vi köper hus, när nu det tillfället kommer :) Vakteläggen är ju så söta, små, speciella och goda. Fick smaka vaktelägg första gången av farfar när jag var liten och eftersom de är/var så svåra att få tag på så kommer jag ihåg de tillfällena.
Önskade mig alltid vaktelägg i födelsedagspresent, men det var inte så ofta jag fick det haha :)
                                                              lite knäppa ideèr har jag ju haft.
 
Nog om det. En jobbarkompis hade iallafall en present till mig idag :)
Hon hade hittat en som hade vaktelhöns och sålde ägg här nära i någon by (minns aldrig namnet på dessa olika byar) och så hade hon tänkt på mig! Snällt och gulligt! ihelgen ska jag äta lyx frukost
 
 
Världens sötaste lilla äggkartong också :) fotade brevid en kopp så att det syns hur söta de är.
 
 
 
Min arbetskollega har själv höns, dock inte vaktel höns men hoppas att hon skaffar det till sommaren :) de är ju bara för bra att ha hemma ;)

:)

                          Har så klart ett jätte gott recept på blåbärsbullar också :) men det delar jag med mig av en annan dag! måste ta tag i att göra lite sjukgymnastik övningar :)

 
 
 
 
 
 
 
 

Det fantastiska bäret BLÅBÄR! :)

Blåbär är både gott och nyttigt och varje höst försöker jag plocka så mycke som min kropp orkar med (inte så mycket men lite iaf). Tycker det är hemskt att de stackars bären ska behöva frysa sönder och dö!
 
 
Det fantastiska bäret innehåller även mycke antioxidanter som bland annat hjälper till att förhindra en del av förändringar i kroppen då vi blir gammal. Bäret skall även vara skyddande mot demens och är bra för inlärning, synen och för vårat minne.
Blåbär innehåller garvsyra som är är ett skydd mot infektioner i matsmältningssystemet, urin- och luftvägarna och de är dessutom berikade med A, C och E vitamin har jag hört :)
 

OCH de är ju inte bara nyttiga utan också riktigt goda att baka med enligt mig och många andra säkert!
 
Ett jätte gott recept på blåbärs cupcakes hittade jag på nätet. Jag brukar inte vara så noga att mäta exakt utan häller i på ett ungefär och sätter i lite extra av det jag tycker är gott. Det är så kul att sedan dekorera precis som man känner för :)
 

Så här blev några av mina :P strösslet är köpt i miami men finns säkert liknande på olika affärer.
 
recept blåbärs cupcakes med vit choklad (smeten är tagen från Mia Öhrns recept)

ingredienser:
75 g smör
3 dl vetemjöl (180g)
2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl mjölk
100 g vit choklad, grovt hackad
80 g blåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta
 
(Jag smälter chokladen och blandar ut den i smeten och rör försiktigt ner blåbär och sedan fördelar jag ut i formarna)
 175 grader i ca 25 min
 
Frostingen är gjord enligt Leila Lindholms recept
ingredienser:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
 
 
(för att få lite färg så pressar jag lite blåbär i frostingen) då blir den en rosa liknande färg, men det är viktigt att vara försiktig för om det blir för mycke vätska kan frostingen bli för lös. Det har hänt för mig och den gick inte att rädda! Jag brukar även ta i lite mer av ingredienserna så att man vet att det räcker :)
 

Bloggen

Nu tänkte jag försöka komma igång med denna blogg! har precis hämtat ut mina nya glasögon :) (det är ju en fördel att man ser något). Tänka sig att jag får sämre och sämre syn för varje år :/
På den här bloggen kommer jag att skriva precis det jag känner för att skriva, ge tips och lägga upp lite bilder. Dela med mig lite av allt möjligt helt enkelt :)

Rockabilly klänning till sommaren :)

Utkast: Feb. 17, 2013

RSS 2.0