Kondition

 
Känner att konditionen börjar bli sämre och sämre! Det är svårt att träna kondition när det gör ont att cykla, gå, springa, dansa, simma osv? Det är svårt att träna kondition utan att använda benen kan jag känna och det börjar bli mer jobbigt ju mer begränsad jag blir. Motivationen till träning blir mindre och mindre ju mer värk jag får, bara för att de inte går? Att hitta balansen mellan rörelser som är bra för höften i lagom mängd utan att det blir överbelastning är extremt svårt. Känns ibland omöjligt! och ofta har jag väldigt lätt för att ge upp de här med träning men det blir ju bara sämre i längden då. Har bokat en utlandsresa och det ska bli väldigt skönt att få vara i värme och bara njuta!

Te

 
Några av mina teer. Te, te, te helst grönt! varför? Det är gott, nyttigt, och förebygger sjukdomar :)
På det sättet som grönt te tillverkas så behålls mycket av de nyttiga ämnena som finns i te bladen. Det är även bra för matsmältningen och har en uppiggande effekt. Te har en lugnande effekt och minskar därför effekterna av stress.
 
Dricker mycke te både hemma och på jobbet. Inte så ofta svart te eftersom det innehåller större mängd koffein?.
 
 
En vän var nyligen i Thailand och köpte med sig hem lite te.
Det är ju torkade Jasmin blad som sväller så hon visste inte riktigt hur många som skulle vara till en kopp :) Såg sedan att det räckte med två och inte 10!
 
 
 
 
 
Jag tycker att alla drycker blir lite godare om det dricks i fina glas eller muggar! Vi äter och dricker med ögonen också i vårt undermedvetna. Köpte ihelgen nya fina te muggar från indiska och tee`t smakar ju så klart lite godare i de :) ?
 
 
 
 
Till och med mina katter gillar te :)
 
 

Dur & moll

 

Musik lyssnar vi på när vi är ledsna, glada, lyckliga, arga ja ofta spelar det ingen roll vilket humör vi är på. Musik finns ofta med i vardagen i alla fall för mig, däremot i vårt undermedvetna så lyssnar vi på olika slags musik beroende på hur vi känner oss för tillfället. Nämligen ofta låtar som går i moll när vi är till exempel ledsna och låtar som går i dur när vi är pigga och glada.

 

Musik som går i moll förknippar våra hjärnor ganska ofta som sorgset, stämningsfullt och mystiskt eftersom det ofta är moll låtar som spelas då något hemskt och sorgligt händer i till exempel en film eller dokumentär. Eftersom våra hjärnor är plastiska och formbara så kommer hjärnorna så klart ihåg detta i vårt undermedvetna! Därför förknippar vi ofta moll låtar med något sorgset (dock inte alla men många.) Musik som går i dur förknippar hjärnan ofta som lite gladare och när något bra händer :). 

 

 

 

Det är mycket som händer just nu för mig både privat, på jobbet och inom familjen så mina känslor går ganska mycket upp och ner. Kom på mig själv när jag häromdagen lyssnade på spotifi och det ändrades till en låt som gick i dur  och vad hände? Jag fick en lyckokänsla i kroppen och mådde mycket bättre. Förmodligen för att min hjärna förknippar dur låtar med något bra i mitt undermedvetna :). Allt beror ju så klart på vad hjärnan har för tolkning till musiken och jag har även speciella låtar som går i moll som jag förknippar med något bra. Det beror på att något bra hände eller att jag kände mig lycklig just det tillfällena som de låtarna spelades.

 

Skulle vi kunna må bättre för tillfället om vi slår på en låt som går i dur när vi mår sämre och på så sätt kunna må lite bättre?

Jag tror det i alla fall. Dock ska man komma ihåg att det är viktigt att få sörja och allt tar sin tid. Det är viktigt att inte springa iväg från sin sorg. Man måste bearbeta den för att sedan kunna gå vidare.

 

Såg ett tv program för någon dag sen som handlade om en kille som suttit oskyldigt dödsdömd i fängelse i 18 år. Programledaren frågade om han inte kände att livet nu är förstört efter att ha blivit så orättvist behandlad. Han sa då – nej då skulle jag bara må dåligt. Antingen väljer du att sitta inne i ett mörkt rum och deppa ner dig eller så väljer du att sitta ute solen och äta glass. Jag valde glassen!

 

Vilka fina ord :)

Ett val som inte går att ångra

This is the pain
 
En bild säger mer än tusen ord. Inre skador är ofta väldigt svåra att förklara och för andra att förstå. Ofta om jag haltar så frågar folk vars är de du har ont?
Jag- "hm ja alltså i benet som sträcker sig till knät och nära ryggen vid ljumsken"
Vem förstår egentligen? Ingen så klart som inte har samma skada.
 
 
Mycket som händer just nu bland annat att göra ett val. Detta är då som det ser ut idag. Till höger spegelvänt en frisk höftkula och till vänster en så ganska trasig mörk deformerad höftkula på grund av för lite näring efter olyckan. (inte undra på det gör ont).
Ska till Sunderbyn och prata med en specialist läkare och överväga operation (vilket det nu lutar åt).
Jag har bara ett val och om det blir operation så går det ju inte att ångra. Läkaren jag har varit hos säger "hade du varit 25 år äldre så hade man inte tvekar utan förmodligen opererat direkt".
Men nu är jag inte 50 år utan 25, vilket innebär högre risker och operationen kan leda till det bättre men även till det sämre. Jag har nog redan valt inombords och det kommer bli en lång jobbig resa inte bara kroppsligt utan även mentalt. Det är väldigt viktigt med vad det än gäller för operation att vara mentalt förberedd. Jag vet att jag fixar det eftersom jag varit där förut, men jag vet också hur jobbigt det kommer att vara vissa dagar.
 
Livet är inte alltid lätt men jag tror på mirakel!
 
 
 

Påsk

Påskhelgen var vi i lilla stugan i Sikträsk och grillade, solade, bastade och åt massa gott :)
 
 
 
 
 
 
 
Första påsken jag är ledig på fem år
 
 
RSS 2.0